2019-08-28 06:52:12• hírek • Bede Emőke

Egy közel százéves Fiat is rajtvonalhoz áll a hétvégi retró ralin

augusztus 30

Oldtimer autók szerelmesei, készüljetek! Hétvégén a megye több pontján is igazi autócsodákkal lehet majd találkozni, ugyanis megyénkben zajlik majd a Romániai Retromobil Klub által szervezett Kárpátok Retró Rali huszadik etapja.

A négykerekű veteránokat először pénteken, Szatmárnémetiben lehet megtekinteni, a székesegyház előtti téren. Az autók 8:30-tól 10 óráig várják az érdeklődőket, majd ezt követően a koros karaván elindul, hogy meghódítsa az Avast. Akinek e rövid idő alatt nem sikerül megcsodálnia a járgányokat, azt nagy szívesen várják délután is, ugyanis 17:30 környékén, az avasi körút után az autócsodák visszatérnek a parkolóba. Már csak azért sem érdemes kihagyni ezt a lehetőséget, mert a kiállított autók között lesz egy 1924-ben készült Fiat, illetve egy 1938-as Jaguar is.



Mint említettük, pénteken az Avasban kalandoznak majd, felfedezik a terület földrajzi szépségeit, majd szombaton Nagykároly felé veszik az irányt. A Károlyi-kastély kertjében, szombaton 13 és 15 óra között lehet találkozni a népes csapattal. A retró rali huszadik etapjának végén egyébként nem csak azokat az autókat fogják díjazni, melyek sikeresen teljesítették a 400 kilométeres versenytávot, hanem elismerés jár majd például a legöregebb járgánynak, a legkisebb és a legnagyobb hengerűrtartalmú autónak is. A szervezők nagy szerettel várnak mindenkit a szatmári és a nagykárolyi helyszínre is, de addig is íme néhány fotó az előző évek kiállításairól.







Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: